BLOG

Soorten armbanden

Soorten armbanden

Als sinds de Romeinse tijd zijn armbandjes erg populair en daar zal waarschijnlijk in de komende jaren niet veel verandering in komen.

Tegenwoordig worden armbandjes voornamelijk om de pols gedragen maar ook de bovenarmen kunnen voorzien worden van een mooie armband.

Armbandjes zijn bovendien ook verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren, vormen, materialen, prijsklassen en maten. Er is dus sowieso voor elk wat wils en je kunt zeker en vast voor elke outfit een geschikt armbandje vinden. Hier stellen we je een uitgebreide lijst voor met de vele verschillende soorten armbandjes die momenteel erg hip zijn.

Parelarmbandjes

Zoals de naam al aangeeft bestaan parelarmbanden uit parels.

Je kunt echter ook veel parelarmbanden vinden waarbij het niet enkel om de parels gaat maar die deels uit parels bestaan en deels uit andere materialen.

Vriendschapsarmband

Vroeger waren vriendschapsbandjes voornamelijk gehaakte, geknoopte of gevlochten bandjes gemaakt uit een goedkoop stofje maar tegenwoordig kun je deze armbandjes in allerlei prachtige materialen vinden. Hierdoor staat op het dragen van vriendschapsbandjes geen leeftijd meer en kan zelfs oma een gouden vriendschapsbandje met haar vriendinnen delen.

Bedelarmbandjes

Als je graag een schattig armbandje hebt dat je toch een persoonlijke toets kunt geven dan zijn bedelarmbandjes een leuk idee. Deze armbandjes zijn namelijk voorzien van allerlei verschillende soorten bedeltjes en vaak kun je deze zelf uitkiezen en samenstellen. Net zoals bij de vriendschapsarmband kunnen bedelarmbandjes een teken zijn van vriendschap doordat je bedeltjes kunt wisselen met je vrienden.

Tip: Mannen armband

Wikkelarmbandjes

Wikkelarmbandjes zijn erg flexibel en zijn meestal gemaakt uit zachte materialen zoals stof en leer. Dit is nodig aangezien wikkelarmbandjes natuurlijk om je pols gewikkeld moeten worden. Dit zou met harde materialen zoals zilver en goud niet lukken.

Rekarmbandjes

Rekarmbandjes zijn voorzien van een elastiekje. Hierdoor is het erg gemakkelijk de armband om en van je pols te doen maar hoef je dus niet bang te zijn de armband te verliezen. Het enige nadeel aan rekarmbandjes is dat deze soms wat té strak kunnen zitten. Zorg er dus zeker voor dat je een armbandje koopt die perfect rond je pols zit.

Schakelarmbandjes

Schakelarmbanden bestaan uit verschillende schakels die in elkaar zitten en zijn vaak gemaakt van metaal.

Banglearmbandjes

Een banglearmband is een onbuigbare maar loszittende armband die je alleen of samen met andere bangles rond je pols kunt dragen.

Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende groottes en worden voornamelijk gemaakt uit hard materiaal zoals zilver, goud, plastiek, ivoor of hout. Het woord ‘bangle’ komt van het Hindische woord ‘bangri’ wat ‘gekleurde, glazen armband’ betekent. In Indië zijn banglearmbanden dan ook erg populair. Zo wordt het dragen van glazen banglearmbanden tijdens de trouw ten zeerste aangeraden om in de toekomst ongeluk te vermijden.

Slavenarmbandjes

Een slavenarmband is net zoals de banglearmband erg stevig maar het grote verschil is dat slavenarmbanden meestal een sluiting hebben terwijl banglearmbanden om de pols geschoven moeten worden.

Volgens ‘Sieradenwiki’ danken de slavenarmbanden hun naam aan de tijd wanneer slaven strakke stalen ringen om hun arm moesten dragen. De naam en geschiedenis van deze armbandjes klinken dus misschien niet zo fijn maar mooi zijn ze zeker.

Persoonlijke armbandjes

Als je liever niet hetzelfde draagt als Jan en alleman, dan bestaan er ook veel verschillende manieren om een armbandje een wat meer persoonlijke toets te geven.

Een leuk voorbeeld zijn de armbandjes met initialen.

Als je echter nog een stapje verder wil gaan, dan zijn handgemaakte armbandjes met jouw eigen handgeschreven briefje, foto of tekst ook erg populair. Door het dragen van deze persoonlijke en originele armbandjes kun je ook zeker zijn dat jij de enige persoon in de zaal zult zijn, en waarschijnlijk zelfs in de hele wereld, die in het bezit is van dit specifieke armbandje.

Dit waren de leukste kinder winterjassen van het najaar

Dit waren de leukste kinder winterjassen van het najaar

Het is officieel lente! Persoonlijk word ik daar erg blij van, maar er zullen ook genoeg mensen zijn die de koude en gezellige wintermaanden zullen missen. Hoe dan ook, voor we de winterjas omwisselen voor de zomerjas willen we even terugblikken op alle trends van het afgelopen jaar. Welke winterkleding was populair het afgelopen jaar? Welke van deze trends nemen we mee het nieuwe jaar in en welke laten we voorgoed achter in 2020?

Stoer

Zowel jongens als meisjes zagen er het afgelopen jaar stoer uit. Dit zagen we ook terug in de winterjassen. Denk hierbij aan gewatteerde jassen met stoere prints, zoals camouflage. Voor de meisjes waren de gewatteerde jacks er in alle kleuren van de regenboog. Zwart, wit, lila of roestbruin, met deze jacks kun je werkelijk alle kanten op! Kinder winterjassen in felle kleuren geven soms net dat beetje vrolijkheid dat je kunt gebruiken in de kille wintermaanden. Aangezien dit beetje vrolijkheid de komende tijd ook nog goed van pas komt, vertrouwen we erop dat ook het najaar van 2021 in het teken zal staan van de jacks in felle kleuren.

Teddy coats

Wat we het afgelopen najaar veel terug zagen komen, is het experimenteren met verschillende materialen. Dit zagen we terug in het ribfluweel, dat enorm populair was, maar ook de teddy stof was erg in trek. Deze trend zagen we bij de meisjes winterjas vaker terugkomen dan bij de jongens winterjas. Jassen van deze stof hebben een aantal grote voordelen. Allereerst zijn ze super zacht en zitten ze daardoor erg comfortabel. Daarnaast zijn ze ook heerlijk warm en zien ze er natuurlijk super schattig en knuffelbaar uit. De teddy jassen waren er vooral in natuurlijke tinten als beige, bruin en zwart. De teddy jas is erg makkelijk te stijlen. Zelfs met een simpele jeans en boots, sneakers of laarzen ziet het er modieus uit. Je hebt kortere teddy coats, maar er waren ook oversized exemplaren te vinden. Omdat comfort steeds belangrijker wordt in de kindermode, verwachten we deze trend aankomend jaar alleen nog maar vaker terug te zien!

Met deze tips weet je zeker dat je er in de zomer fashionable bij loopt! 

De dagen worden langer en de zon begint sterker te schijnen: het is zomer. Het is belangrijk om er fashionable bij te lopen in de zomer. Loop niet met doorschijnende bh de deur uit of laat je borsthaar niet boven je blouse uitsteken. Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. 

De do’s en dont’s voor mannen 

Het is de eerste drang die je als man hebt, maar het is not done. Korte broeken zijn niet fashionable. Het is beter om een goede jeans aan te doen. Bekijk hier de mogelijkheden. Een pantalon is vaak net wat te stijfjes. Wanneer het echt heet is is een mooie linnen of katoenen broek lekker luchtig. Het is niet nodig om er een overhemd bij aan te doen. Deze zomer is een mooie polo ook een optie. Voor slippers is het pas tijd als het weekend is. Door de week zijn sandalen goed. Lekkere luchtige en schone sneakers mogen ook. Vervolgens is het tijd om in de spiegel te kijken of alles goed bij elkaar past. 

Tips voor de dames

De dames kunnen een korte mouw kiezen. Het is niet zo prettig om naar de ontblote oksels te kijken. Een kort mouwtje weet dit goed te maskeren. Een topje aan zonder mouwen is ook een mogelijkheid. Het is dan goed om een vestje of colbertje aan te doen. Panty’s raden we af in verband met de warmte. Zelfs als ze erg dun zijn zorgen ze voor meer warmte. In de zomer is het niet zo prettig. Kies je voor een mooie jurk of rok? Dan is het belangrijk om de benen netjes te scheren. Is de jurk of rok niet zo lang en komt hij boven de knieen dan is een panty wel te overwegen. 

Deze sieraden passen bij al jouw outfits!

Soms is het moeilijk om een keuze te maken uit de sieraden. Wat past goed bij de outfit? En wat juist helemaal niet? Het is belangrijk om goed voor de dag te komen en om alles te matchen. De kleding kan casual zijn en ook wat hipper. Bij een officiële afspraak is de kleding outfit meer formeel. Het is goed om de juiste sieraden te dragen. Er zijn sieraden welke overal bij passen. Welke? 

Gouden of zilveren sieraden? 

Bij sieraden is er een onderscheid te maken tussen gouden en zilveren sieraden. Het is goed om de kleuren niet te mixen. Draag geen gouden oorbellen met een zilveren ketting. Weet dat zilveren sieraden subtieler zijn en gouden sieraden wat exclusiever. We zien dat zilveren sieraden bij vele outfits passen. 

Niet te uitbundig

Wanneer het om sieraden gaat die overal bij passen is het belangrijk om niet te grote opvallende sieraden te kiezen. Kies de rustige oorbellen en de kleinere kettingen. Eenvoud is beter. Eenvoud pas bij vele verschillende outfits. KIes niet voor teveel versiersel. Kies sieraden die bij een elegante jurk passen en ook bij een sportieve polo. Kijk hier om een voorstelling te maken van de sieraden bij een poloshirt. 

Ga voor één stijl

Kies ervoor om één stijl te hanteren voor alle sieraden bij de outfit. Kies voor een armband, oorbellen en ketting die bij elkaar passen. Zo ontstaat er rust en eenheid. De sieraden kunnen gedragen worden bij een galadiner en ook bij een shopexperience in de stad. Het is prettig om zulke sieraden in huis te hebben. Ze maken het een stuk gemakkelijker om snel de deur uit te gaan. Het is mogelijk om ze altijd te pakken en te dragen. Het is goed om meerdere van deze sets in huis te hebben. 

Een zakelijke outfit? Zorg voor deze accessoires

Ook als man is het belangrijk om de juiste accessoires te gebruiken bij een zakelijke outfit. Er zijn verschillende accessoires om voor te kiezen. Denk hierbij aan de clip voor de stropdas, de riem of de bretels. Jort Kelder heeft de bretel nieuw leven ingeblazen en het is mooi om te zien. Een strakke blouse met een mooie set bretels en bijpassende riem en schoenen zorgen voor een gelikte indruk. Ook voor zakelijke meetings is dit erg gepast. 

Tijdloos

Bretels zijn eigenlijk tijdloos. Wanneer we terug de tijd in gaan dan zien we ze veel. Het is mooi om een unieke outfit te dragen. De accessoires maken het mogelijk, zoals de bretels. Er zijn volop mogelijkheden om stijlvol alles te combineren. Een mooie broek, de juiste sokken en schoenen en ook een mooie blouse met daarop een bretel. Bekijk deze website voor de juiste zakelijke schoenen die bij de bretels passen.  

De riem en veters

Kies er een mooie riem die bij de bretels en de overige kleding past. Het wordt nu een eenheid om van te genieten. Een tip is om ook te letten op de veters. Het is een klein detail wat vaak over het hoofd gezien wordt. Vaak worden de schoenen met veters gekocht. Door echter de veters af te stemmen op de accessoires is het mogelijk om de finishing touch te krijgen. 

Alles combineren

De som van de delen zorgt voor een hoger eindresultaat. Het is goed om bij een zakelijke outfit de juiste accessoires te dragen welke een bijdrage zijn aan het geheel. Een overkill aan accessoires is natuurlijk onnodig. Het doet zelfs afbreuk. Door de schoenen, riem en de bretels met elkaar te combineren is het mogelijk om goed voor de dag te komen. Een vlinderstrikje zou nog een laatste accessoire kunnen zijn om in overweging te nemen. 

Heb je geen zelfvertrouwen?

Heb je geen zelfvertrouwen?

Als je denkt dat je geen zelfvertrouwen hebt, moet je dit artikel eens lezen. Ik zal je laten zien wat je moet doen om je probleem op te lossen en om je een zelfverzekerd persoon te laten voelen. Hier zijn drie belangrijke realisaties en drie taken die je zullen helpen om aan jouw zelfvertrouwen te werken.

  1. Je hebt het mis

Er bestaat niet zoiets als “geen zelfvertrouwen” hebben. Wil je bewijs daarvoor? Herinner jezelf aan sommige situaties uit het verleden toen je echt zelfvertrouwen voelde. Ik weet zeker dat er op zijn minst een paar situaties zoals deze waren. En dat betekent dat je geen verlegen persoon bent. Je bent eenvoudigweg verlegen in sommige situaties en je voelt je weer vertrouwd in andere situaties.

Actie: als je tegen jezelf zegt dat je een verlegen persoon bent, is het als een self-fulfilling prophecy. Stop hiermee om dit jezelf aan te doen. Probeer in je hoofd positieve affirmaties te herhalen, zoals “Ik ben een zeer zelfverzekerde persoon”. Hoewel het je niet op een magische manier een zelfverzekerde persoon maakt, zal het je mening over jezelf veranderen. En dat is natuurlijk wat je nodig hebt!

  1. Zelfvertrouwen is een vaardigheid

Een vaardigheid is iets dat kan worden verworven. Zelfvertrouwen heeft niets te maken met je genen, geluk, God of iets dergelijks. Jij bent de enige persoon die verantwoordelijk is voor jouw zelfvertrouwen. En dat betekent dat als je aan dit deel van je leven gaat werken, je het ook kunt veranderen. Geloof geen mensen die zeggen dat sommige mensen van nature verlegen zijn. Verlegenheid is niet natuurlijk!

Actie: begin met werken aan je zelfvertrouwen door dingen te doen die je bang maken. Het wordt “jouw comfortzone uitbreiden” genoemd en het is buitengewoon effectief. Dingen doen die je nerveus maken in plaats van ze te vermijden, zullen je helpen om eraan te wennen en dat betekent weer meer zelfvertrouwen!

  1. Zelfvertrouwen heeft veel te maken met je levensvreugde

Heb je ooit een succesvolle persoon gezien die geen zelfvertrouwen had? Ik niet. Succes in het leven schept vertrouwen. Als je een saai en frustrerend leven leidt, is het erg moeilijk om gelukkig te zijn en zelfvertrouwen te behouden. Verbeter je leven en je zult je zelfvertrouwen zeker verbeteren en je verlegenheid overwinnen.

Actie: verbeter je leven. Verwaarloos geen enkel deel van je leven. Je moet in een goede financiële situatie, goede gezondheid en vorm zijn, een paar bewezen vrienden hebben en de tijd hebben om te doen waarvan je houdt.

Nu je niet meer tegen jezelf zegt dat je geen vertrouwen hebt en begrijpt dat je het leven in je eigen handen hebt, moet je actie ondernemen – werk aan je zelfvertrouwen!

Tips voor relatietherapie

Tips voor relatietherapie

Relatietherapie wordt meestal beschouwd als een laatste optie voor koppels die op het punt staan om te gaan scheiden. Sommige mensen proberen therapie in een vroeg stadia, wanneer de eerste problemen zich voordoen. Therapie is ongetwijfeld iets waar een stel niet bang voor hoeft te zijn om te proberen, ook al zijn de problemen betrekkelijk klein. Vaak kan het oplossen van kleine problemen vóór de tijd met therapie grotere problemen in de toekomst voorkomen. Vóór de tijd kan therapie een toekomstige echtscheiding zelfs voorkomen.

Hier zijn de tips waarom koppels zouden moeten gaan voor relatietherapie

  1. Tegenwoordig lijken koppels enthousiaster om nieuwe dingen uit te proberen, waardoor therapie een goede keuze is. Koppels die in het verleden getrouwd zijn, lijken minder waarschijnlijk om te gaan voor therapie of om nieuwe wegen in te slaan. Misschien omdat het niet normaal was toen ze jonger waren. Heel vaak worden huwelijken tussen de 20 tot 40 jaar oud bedreigd om te eindigen in een echtscheiding, wat een schande is omdat koppels vaak niet weten dat relatietherapie het huwelijk mogelijk had kunnen redden.
  2. Als u denkt dat u behoefte heeft aan relatietherapie, moet u uw partner meenemen op een meegaande manier om met u naar therapie te gaan. Als je hem of haar vraagt om naar therapie te gaan, geef dan niet de indruk alsof je hen de schuld geeft van de problemen en alsof zij advies nodig hebben. Als u dit doet, kan u weerstand tegen het voorstel tegenkomen. Probeer duidelijk te maken dat je therapie voor de verbetering van jullie beiden wilt.
  3. Als u uw partner vraagt om naar therapie te gaan vanwege de reden dat u enkele zaken hebt waaraan u moet werken, bestaat de kans dat het idee positief wordt benaderd. Leg in duidelijke bewoordingen uit dat je denkt dat je wat hulp nodig hebt om meer aan de relatie toe te voegen en om te leren hoe je een betere partner kunt zijn. Richt de vinger niet op de ander dat hij of zij therapie nodig heeft. Zelfs als je denkt dat zij de meeste problemen hebben, zeg dat dan niet. Als ze eenmaal in relatietherapie zitten, krijgen ze tips en methoden om een betere partner te worden.
  4. Wees niet verlegen om relatietherapie te proberen, of je nu 3 maanden, 3 jaar of 20 jaar een relatie hebt. Het is nooit te laat om therapie te proberen om problemen op te lossen. En het is nooit te laat om te proberen te voorkomen dat kleine problemen grote problemen worden.

Depsycholoog.nl – Een goede relatietherapeut

Online winkelen: kies verstandig

Tijdens het winkelen, denken mensen er nooit echt aan hoeveel ze nu precies uitgeven. Ze betalen gemakkelijk behoorlijke bedragen voor het kopen van modeaccessoires en andere mode-gerelateerde zaken. Mode is eigenlijk een vorm van kunst, die ook van toepassing is op levensstijl-accessoires en die wordt gecreëerd door de invloeden van de maatschappij en van de cultuur. Over het algemeen ontstaat een trend snel en kan dan gedurende een specifieke periode in blijven of juist weer snel veranderen. Het is wel duidelijk dat uiteindelijk elke trend zal veranderen omdat nieuwe innovaties steeds de aandacht van mensen blijven trekken. Maar mensen zullen als het om winkelen gaat daar niet snel mee stoppen.

Een ding waar klanten veel tijd en energie in steken, is het bekijken van prachtige modeartikelen en meestal doen ze dit in modewinkels. Deze winkels zijn te vinden op verschillende plaatsen in de steden, maar nu, dankzij de vooruitgang in technologie, kan men ook gemakkelijk via internet een kijkje nemen en een aankoop doen. Om de ideale aankoop te kunnen doen, moet een persoon gewoon bij de juiste soort online modewinkel terechtkomen en een winkel vinden waarop hij/zij kan vertrouwen en zijn favoriete dingen kan aankopen. Via het internet kunnen mensen, wanneer ze maar willen, eenvoudig hun vereiste items kopen en ze hoeven eigenlijk geen extra tijd meer in te plannen om te winkelen. Of het nu een student, een huisvrouw of een zakenman is, winkelen bij online modewinkels is één van de beste opties voor iedereen die zaken op een eenvoudige manier wil regelen zonder daarvoor de deur uit te hoeven.

Tegenwoordig zijn online modewinkels booming en winnen enorm aan populariteit en de reden achter dit succes is dat ze bijna alles bieden waarnaar de klant op zoek is. Als iemand ‘s morgens vroeg opstaat en bestelt en dan later op de dag een pakket vindt met daarin de modeartikelen, is dat natuurlijk super gemakkelijk. Nou geeft niet iedereen veel om modeartikelen en het cadeau doen van dergelijke artikelen is ook niet altijd een goed idee omdat mensen dergelijke mooie geschenken soms bijna niet kunnen aannemen. Maar over het algemeen vallen modeartikelen ongeacht of het een cadeau is of dat de aankoop zelf wordt gedaan bij iedereen in de smaak.

Om een bestelling te kunnen plaatsen of om modeartikelen te kunnen kopen, moet men een goede online modewinkel zoeken waarop hij/zij kan vertrouwen. Hoewel er tal van online sites beschikbaar zijn waar je modeartikelen kunt kopen, is het toch beter om voorzorgsmaatregelen te nemen en verstandig te beslissen bij wie je je aankoop doet. In sommige gevallen worden er namelijk onnodig extra kosten in rekening gebracht. Misschien zijn de prijzen, die in rekening worden gebracht door de online winkel, hoger dan je verwacht of verloopt de bezorging niet zo soepel. Dus vergeet niet om een beetje onderzoek te doen naar de winkel voordat je ook echt dingen gaat kopen.

Veel online sites bieden modeartikelen ook te koop aan met kortingstarieven. Je moet dus de prijzen vergelijken met de collectie of de kwaliteit op andere sites, om zo een goed idee te krijgen van waar je de meeste waar voor je geld zult krijgen.

In bepaalde gevallen kun je niet zomaar op iemand vertrouwen en dan vooral niet als je iets online koopt. Er moeten dus goede voorzorgsmaatregelen worden genomen om fraude of onverwachte problemen te voorkomen. Bij de aanschaf van modeartikelen denken mensen vaak niet al te veel na maar onthoud dat er tal van online modewinkels beschikbaar zijn, zoals Fashionize.nl, die een breed aanbod hebben wat betreft hun collecties en waar je de producten tegen veel lagere prijzen kunt kopen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de ervaringen van klanten die bij Fashionize.nl kleren hebben gekocht, bezoek dan eens Nederlandreview.nl, hier kun je de positieve ervaringen, maar ook Fashionize klachten lezen. Zo kun je goed voorbereid je online winkelervaring verbeteren en weet je waaraan je begint voordat je begint te kopen hij hen.