Als je denkt dat je geen zelfvertrouwen hebt, moet je dit artikel eens lezen. Ik zal je laten zien wat je moet doen om je probleem op te lossen en om je een zelfverzekerd persoon te laten voelen. Hier zijn drie belangrijke realisaties en drie taken die je zullen helpen om aan jouw zelfvertrouwen te werken.

  1. Je hebt het mis

Er bestaat niet zoiets als “geen zelfvertrouwen” hebben. Wil je bewijs daarvoor? Herinner jezelf aan sommige situaties uit het verleden toen je echt zelfvertrouwen voelde. Ik weet zeker dat er op zijn minst een paar situaties zoals deze waren. En dat betekent dat je geen verlegen persoon bent. Je bent eenvoudigweg verlegen in sommige situaties en je voelt je weer vertrouwd in andere situaties.

Actie: als je tegen jezelf zegt dat je een verlegen persoon bent, is het als een self-fulfilling prophecy. Stop hiermee om dit jezelf aan te doen. Probeer in je hoofd positieve affirmaties te herhalen, zoals “Ik ben een zeer zelfverzekerde persoon”. Hoewel het je niet op een magische manier een zelfverzekerde persoon maakt, zal het je mening over jezelf veranderen. En dat is natuurlijk wat je nodig hebt!

  1. Zelfvertrouwen is een vaardigheid

Een vaardigheid is iets dat kan worden verworven. Zelfvertrouwen heeft niets te maken met je genen, geluk, God of iets dergelijks. Jij bent de enige persoon die verantwoordelijk is voor jouw zelfvertrouwen. En dat betekent dat als je aan dit deel van je leven gaat werken, je het ook kunt veranderen. Geloof geen mensen die zeggen dat sommige mensen van nature verlegen zijn. Verlegenheid is niet natuurlijk!

Actie: begin met werken aan je zelfvertrouwen door dingen te doen die je bang maken. Het wordt “jouw comfortzone uitbreiden” genoemd en het is buitengewoon effectief. Dingen doen die je nerveus maken in plaats van ze te vermijden, zullen je helpen om eraan te wennen en dat betekent weer meer zelfvertrouwen!

  1. Zelfvertrouwen heeft veel te maken met je levensvreugde

Heb je ooit een succesvolle persoon gezien die geen zelfvertrouwen had? Ik niet. Succes in het leven schept vertrouwen. Als je een saai en frustrerend leven leidt, is het erg moeilijk om gelukkig te zijn en zelfvertrouwen te behouden. Verbeter je leven en je zult je zelfvertrouwen zeker verbeteren en je verlegenheid overwinnen.

Actie: verbeter je leven. Verwaarloos geen enkel deel van je leven. Je moet in een goede financiële situatie, goede gezondheid en vorm zijn, een paar bewezen vrienden hebben en de tijd hebben om te doen waarvan je houdt.

Nu je niet meer tegen jezelf zegt dat je geen vertrouwen hebt en begrijpt dat je het leven in je eigen handen hebt, moet je actie ondernemen – werk aan je zelfvertrouwen!