Het is officieel lente! Persoonlijk word ik daar erg blij van, maar er zullen ook genoeg mensen zijn die de koude en gezellige wintermaanden zullen missen. Hoe dan ook, voor we de winterjas omwisselen voor de zomerjas willen we even terugblikken op alle trends van het afgelopen jaar. Welke winterkleding was populair het afgelopen jaar? Welke van deze trends nemen we mee het nieuwe jaar in en welke laten we voorgoed achter in 2020?

Stoer

Zowel jongens als meisjes zagen er het afgelopen jaar stoer uit. Dit zagen we ook terug in de winterjassen. Denk hierbij aan gewatteerde jassen met stoere prints, zoals camouflage. Voor de meisjes waren de gewatteerde jacks er in alle kleuren van de regenboog. Zwart, wit, lila of roestbruin, met deze jacks kun je werkelijk alle kanten op! Kinder winterjassen in felle kleuren geven soms net dat beetje vrolijkheid dat je kunt gebruiken in de kille wintermaanden. Aangezien dit beetje vrolijkheid de komende tijd ook nog goed van pas komt, vertrouwen we erop dat ook het najaar van 2021 in het teken zal staan van de jacks in felle kleuren.

Teddy coats

Wat we het afgelopen najaar veel terug zagen komen, is het experimenteren met verschillende materialen. Dit zagen we terug in het ribfluweel, dat enorm populair was, maar ook de teddy stof was erg in trek. Deze trend zagen we bij de meisjes winterjas vaker terugkomen dan bij de jongens winterjas. Jassen van deze stof hebben een aantal grote voordelen. Allereerst zijn ze super zacht en zitten ze daardoor erg comfortabel. Daarnaast zijn ze ook heerlijk warm en zien ze er natuurlijk super schattig en knuffelbaar uit. De teddy jassen waren er vooral in natuurlijke tinten als beige, bruin en zwart. De teddy jas is erg makkelijk te stijlen. Zelfs met een simpele jeans en boots, sneakers of laarzen ziet het er modieus uit. Je hebt kortere teddy coats, maar er waren ook oversized exemplaren te vinden. Omdat comfort steeds belangrijker wordt in de kindermode, verwachten we deze trend aankomend jaar alleen nog maar vaker terug te zien!