Als sinds de Romeinse tijd zijn armbandjes erg populair en daar zal waarschijnlijk in de komende jaren niet veel verandering in komen.

Tegenwoordig worden armbandjes voornamelijk om de pols gedragen maar ook de bovenarmen kunnen voorzien worden van een mooie armband.

Armbandjes zijn bovendien ook verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren, vormen, materialen, prijsklassen en maten. Er is dus sowieso voor elk wat wils en je kunt zeker en vast voor elke outfit een geschikt armbandje vinden. Hier stellen we je een uitgebreide lijst voor met de vele verschillende soorten armbandjes die momenteel erg hip zijn.

Parelarmbandjes

Zoals de naam al aangeeft bestaan parelarmbanden uit parels.

Je kunt echter ook veel parelarmbanden vinden waarbij het niet enkel om de parels gaat maar die deels uit parels bestaan en deels uit andere materialen.

Vriendschapsarmband

Vroeger waren vriendschapsbandjes voornamelijk gehaakte, geknoopte of gevlochten bandjes gemaakt uit een goedkoop stofje maar tegenwoordig kun je deze armbandjes in allerlei prachtige materialen vinden. Hierdoor staat op het dragen van vriendschapsbandjes geen leeftijd meer en kan zelfs oma een gouden vriendschapsbandje met haar vriendinnen delen.

Bedelarmbandjes

Als je graag een schattig armbandje hebt dat je toch een persoonlijke toets kunt geven dan zijn bedelarmbandjes een leuk idee. Deze armbandjes zijn namelijk voorzien van allerlei verschillende soorten bedeltjes en vaak kun je deze zelf uitkiezen en samenstellen. Net zoals bij de vriendschapsarmband kunnen bedelarmbandjes een teken zijn van vriendschap doordat je bedeltjes kunt wisselen met je vrienden.

Tip: Mannen armband

Wikkelarmbandjes

Wikkelarmbandjes zijn erg flexibel en zijn meestal gemaakt uit zachte materialen zoals stof en leer. Dit is nodig aangezien wikkelarmbandjes natuurlijk om je pols gewikkeld moeten worden. Dit zou met harde materialen zoals zilver en goud niet lukken.

Rekarmbandjes

Rekarmbandjes zijn voorzien van een elastiekje. Hierdoor is het erg gemakkelijk de armband om en van je pols te doen maar hoef je dus niet bang te zijn de armband te verliezen. Het enige nadeel aan rekarmbandjes is dat deze soms wat té strak kunnen zitten. Zorg er dus zeker voor dat je een armbandje koopt die perfect rond je pols zit.

Schakelarmbandjes

Schakelarmbanden bestaan uit verschillende schakels die in elkaar zitten en zijn vaak gemaakt van metaal.

Banglearmbandjes

Een banglearmband is een onbuigbare maar loszittende armband die je alleen of samen met andere bangles rond je pols kunt dragen.

Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende groottes en worden voornamelijk gemaakt uit hard materiaal zoals zilver, goud, plastiek, ivoor of hout. Het woord ‘bangle’ komt van het Hindische woord ‘bangri’ wat ‘gekleurde, glazen armband’ betekent. In Indië zijn banglearmbanden dan ook erg populair. Zo wordt het dragen van glazen banglearmbanden tijdens de trouw ten zeerste aangeraden om in de toekomst ongeluk te vermijden.

Slavenarmbandjes

Een slavenarmband is net zoals de banglearmband erg stevig maar het grote verschil is dat slavenarmbanden meestal een sluiting hebben terwijl banglearmbanden om de pols geschoven moeten worden.

Volgens ‘Sieradenwiki’ danken de slavenarmbanden hun naam aan de tijd wanneer slaven strakke stalen ringen om hun arm moesten dragen. De naam en geschiedenis van deze armbandjes klinken dus misschien niet zo fijn maar mooi zijn ze zeker.

Persoonlijke armbandjes

Als je liever niet hetzelfde draagt als Jan en alleman, dan bestaan er ook veel verschillende manieren om een armbandje een wat meer persoonlijke toets te geven.

Een leuk voorbeeld zijn de armbandjes met initialen.

Als je echter nog een stapje verder wil gaan, dan zijn handgemaakte armbandjes met jouw eigen handgeschreven briefje, foto of tekst ook erg populair. Door het dragen van deze persoonlijke en originele armbandjes kun je ook zeker zijn dat jij de enige persoon in de zaal zult zijn, en waarschijnlijk zelfs in de hele wereld, die in het bezit is van dit specifieke armbandje.